Over Beeldgolf

Ik ben Marijn Bruinen, het gezicht achter Beeldgolf. Ik ben een creatieve beelddenker uit het Noorden. Vanuit de opleiding Fotografie heb ik de technische aspecten van de camera geleerd en binnen de opleiding Communication & Multimedia Design heb ik de conceptuele hoek van de fotografie ontdekt. Ik vind de technische elementen van de fotografie ontzettend leuk, ik verdrink in het onderzoeken daarvan. Mijn stijl is herkenbaar aan pure en natuurlijke beelden, niet te veel poespas.

Via film en fotografie kan ik mijzelf uiten. Omdat ik een beelddenker ben, zie ik de beelden voor me van de verhalen die me worden verteld. Deze beelden kun je vangen in beeld, waardoor ze ook zichtbaar worden voor de omgeving. Zo vertel ik via mijn lens de mooiste verhalen door.

Sfeer vangen vind ik heel belangrijk. Wat je laat zien hoef je niet nog een keer te vertellen in tekst. Daar kun je mee spelen.

Als kind fotografeerde ik veel met mijn vader. Ik kreeg eerst een nep fototoestelletje en toen ik wat ouder was kreeg ik mijn eerste camera en die nam ik overal mee naartoe. Ik maakte vooral foto’s van de natuur en van mijn familie. Wat ik nog heel goed weet is dat ik op mijn veertiende met mijn vader op vakantie ging naar Engeland, op de motor. Daar heeft hij mij allemaal fotografiedingen uitgelegd. Het ergste is dat ik die foto’s niet meer heb, ik drukte per ongeluk op de verkeerde knop en verwijderde ze allemaal!